Finanslov skal bruge flere penge på børnene i folkeskolen

Finanslov skal bruge flere penge på børnene i folkeskolen

Regeringens forslag til finanslov afhjælper ikke kommunalt økonomikaos, der går ud over folkeskolen.

Flere kommuner er i øjeblikket i gang med voldsomme spareplaner på blandt andet folkeskolerne. Det gælder eksempelvis i Halsnæs, Norddjurs, Aarhus og Mariagerfjord kommuner.
Meget tyder på, at det er en generel situation, at kommunerne er spændt hårdt for i 2019.

- Regeringen forsøger at være den gode julemand i den sidste finanslov op til et folketingsvalg. Desværre har de glemt skolebørnene. Jeg synes regeringens skal bruge finansloven til også at forhindre nogle af de voldsomme besparelser på folkeskolerne, som er på vej i mange kommuner i øjeblikket, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Der er mange grunde til, at kommunernes økonomi er vanskelig de næste år. Blandt andet ændringer i udligningen mellem kommunerne, prognoser, der ikke holder og de rammer, som den årlige kommuneaftale mellem finansministeren og Kommunernes Landsforening har lagt, vil kunne mærkes i adskillige kommuner til næste år.

- Finansminister Kristian Jensen siger, at den danske økonomi er bundsolid. Hvis han mener, hvad han siger, burde han have tænkt mere på børnene i folkeskolen. Velfungerende folkeskoler i hele Danmark er vigtigere, end billigere strøm i sommerhusene, siger Skole og Forældres formand.

Eksempelvis er der vikar i hver 10.  undervisningstime i folkeskolen i dag og mange elever har et dårligt undervisningsmiljø på grund af mange elever i små eller forældede klasselokaler. Begge dele er et resultat af dårlig økonomi på folkeskoleområdet.

Se også Skole og Forældres undersøgelse af folkeskolernes økonomi fra foråret 2018:

Fire ud af fem folkeskoler mangler penge

Udgivet den

30. august 2018

Læs også

02.04.24
Flere henvendelser om vold og overgreb end forventet
En gennemgang af samtlige henvendelser til Forældrerådgivningen i årene 2020-2024 viser, at der er flere henvendelser om vold og seksuelle krænkelser...
20.03.24
Ny aftale: Mere indflydelse til skolebestyrelserne
I den nye aftale, der er indgået mellem regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, om...